Copyright JournalistSpanien.com

Forside
Præsentation
Spanien er et mirakel
Websites om Spanien
Kontakt mig

SPANIEN er et mirakel

 

Jeg indrømmer det gerne. Jeg elsker Spanien! Det er blevet mit andet fædreland, hvor jeg har boet og arbejdet som journalist siden 1991, da jeg forlod Danmark.

Siden da har Spanien ændret sig meget. Og endnu mere siden den fascistiske general Francisco Franco døde i 1975. I dag er det et moderne, velfungerende demokrati – fjernt fra det fattige og isolerede land, der blev tortureret af diktaturet gennem næsten fire årtier.

Intet andet land i Europa eller i hele verden har gjort, hvad Spanien har formået på så få år, nemlig at udvikle sig – politisk, økonomisk, socialt, kulturelt – fra en andenrangs stat, som ingen regnede med, til et dynamisk, første klasses land, som mange beundrer og ser op til.


 

 

 

Ja, SPANIEN er et mirakel…

…politisk,
fordi det gik fra diktatur til demokrati på en fredelig og civiliseret måde. En håndfuld militære oprørere forsøgte at styrte demokratiet omkuld i 1981. Men Kong Juan Carlos gjorde front mod kupmagerne, og så var det overstået.
…økonomisk, fordi landet trods krise i de senere år er blandt verdens ti største økonomier.
…socialt, fordi der sørges for de svage og de gamle, der er gratis skolegang fra barnets 3. år, de homoseksuelle har flere rettigheder end i mange andre lande.
…kulturelt, fordi spansk kunst, mode, musik, film, arkitektur, vin og mad har erobret verden. Men traditionerne fortsætter stadig: flamenco, tyrefægtning og farverige lokale fiestaer.

Det er det, der gør Spanien anderledes og interessant. Og det er derfor, verden vil have stadig mere information om dette solrige og venlige land, der er blevet et forbillede for alle.

Og det er lige præcis derfor, jeg er her: For at dele min viden om miraklet med DEM.

Siden 1991 har jeg rejst over hele den iberiske halvø, skrevet hundredvis af artikler og reportager til aviser, ugeblade og magasiner og lavet interviews og indslag til radio og TV.